Salata od spanaća sa lososom

Salata od spanaća sa lososom

Salata od spanaća sa lososom je pre neki dan bila odličan lagani ručak za mene i Marka. Ostalo je još kuvanih jaja od Uskrsa, pa sam na kraju dodala i njih, da ručak bude malo “ozbiljniji” za naše dve izgladnele dušice. Bilo je jako ukusno i bez jaja, ali nam je stvarno trebao neki dodatak na sav ovaj divni zeleniš.

Uvek kada napravim neku lepu obrok salatu zapitam se zašto to ne radim češće. Posebno uz sve zeleniše koje možemo da kupimo već oprane, očišćene i iseckane. Pravljenje dresinga oduzima svega 5 minuta. Da sve lepo izmešaš još koji minut i salata je na stolu uz minimalno truda i u rekordnom roku.

Kao i većina recepata u poslednje vreme, ni ova divna salata nije mogla da prođe bez snimljenog reel-a. Obožavam da ih snimam i stvarno se nadam da i vi isto tako volite da ih odgledate. Pa, šta da vam kažem, trk na Instagram stranicu @milinkuvar da čekirate i video pripreme. A podrazumeva se da se uvek obradujem vašim porukama tako da se ne ustručavajte da mi se uvek javite kada isprobate neki recept sa bloga 🙂


Salata od spanaća sa lososom

2 pune šake Baby spanaća, Maxi pijaca
1 puna šaka Fantasia mix, Maxi pijaca
1 zreli avokado
Šaka blanširanih Premia badema
Šaka svežeg peršuna, Maxi pijaca
Šaka sveže nane, Maxi pijaca
Šaka svežeg nara

Dresing:
1 kašičica Premia majoneza ili grčkog jogurta
1 kašičica Premia senfa
1 kašika Premia balzamiko sirćeta
2 kašike Taste Of Inspiration maslinovog ulja sa ukusom belog luka
So i biber, po ukusu

Dimljeni losos slajs, Maxi ribarnica

Priprema:

U činiju stavite baby spanać, fantasia mix, avokado isečen na listiće, zrna svežeg nara, listiće peršuna i nane, blanširane bademe. U odvojenoj posudi napravite dresing tako što ćete pomešati sve sastojke. Dresing prelijte preko salate i dobro promešajte. Servirajte salatu sa dimljenim lososom i po sopstvenoj želji dodajte još nara ili ekstra avokada.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.