Sladoled od pistaća

sladoled od pistaća

Sladoled od pistaća je ipak došao na blog pre recepta za gelato, potpuno neplanirano. Stvarno imam nekog iskustva u kuhinji, razumem se u kuvanje, znam šta radim u 90 posto slučajeva ali sam nekako uspela tri puta za redom da zeznem smesu za gelato. Tri puta za redom! Pošto sam tolika carica koja izgleda ne zna da skuva žumanca sa mlekom, nije bilo smisla da vas toliko dugo ostavim bez recepta za SAGE Smart Scoop, pa sam osmislila ovaj sladoled od pistaća koji se direktno sipa u mašinu bez prethodnog kuvanja.

Vrlo je jednostavan, nema neke nauke zaista. Ovde ćete koristiti pistać krem. Svaki koji poželite da jedete na kašičicu a da vam bude zaista ukusan, biće dobar i za ovaj sladoled. A umesto krema od pistaća, na isti način možete napraviti i sladoled od nutele ili nekog drugog krema za mazanje. Recenziju za fantastičan SAGE The Smart Scoop aparat za sladoled možete pročitati ovde.


Sladoled od pistaća

200 g pistać krema
50 g šećera u prahu (prilagodite količinu kremu)
2 kesice burbon vanilinog šećera
300 ml mleka
300 ml mlečne slatke pavlake

Priprema:

Pistać krem pomešajte sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodajte mleko pa sjedinute žicom da se krem razbije. Dodajte slatku pavlaku i izmešajte. Uključite aparat, podesite program za gelato sladoled tvrdoće kakvu želite, uključite pre-cool opciju. Kada je aparat spreman, startujte program za gelato i pažljivo ulijte smesu u posudu za sladoled. Zatvorite poklopac i ostavite aparat da uradi ostatak. U nekom trenutku, pred kraj programa, aparat će oglasiti da možete sipati dodatke. Ukoliko želite sipajte seckane pistaće. Nakon završenog programa, izvadite posudu iz aparata, preručite sladoled u kutiju za zamrzivač ili odmah poslužite ako vam odgovara tekstura.

Post je urađen u saradnji sa RESTART.RS

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.