Sladoled od manga

Da može da progovori, ovaj sladoled od manga bi vam sada sigurno zapevao. Zapevao bi vam neku letnju, ledenu, neodoljivu melodiju. Onu što vam izmami širok osmeh i kukove natera da đuskaju. Kakva je ovo letnja poslastica, pa ne mogu da vam opišem. Mango je posebna voćka kojoj nema zamene. Isto važi i za marakuju, to već znate.

Iako je mango odavno prisutan u našim prodavnicama, ako ste ga ikada kupovali, znate da je jako teško uloviti dobar, zreo i mirisan mango. Sa druge strane, marakuju je gotov nemoguće kupiti, posebno u unutrašnjosti. Zato nisam ni htela da komplikujem prostu stvar. Umesto da kupujem tonu voća da bih napravila pire, za ovaj divan sladoled koristila sam Agrimontana piree od voća sa kojima sam vas već upoznala u nekom od prethodnih postova.

Ono zbog čega mi se ovi pirei dopadaju jeste činjenica da su napravljeni do voća. Zaista, voća. Bez aditiva, pojačivača ukusa i ostalih gluposti. Dakle, voće i minimalna količina šećera koju biste i sami dodali (ako ne i više) kada biste pravili voćni pire. Tako da, imate ukus manga i marakuje, baš kao da ste ih ovog trenutka izblendali. Pakovanja su dovoljno velika da možete napraviti sladoled i nekoliko puta, a ako odlučite da biste deo da sačuvate za neki drugi put, pakovanje je praktično i možete ga lako odložiti u zamrzivač ako vam tako više odgovara.

U nastavku vam predstavljam recept za kremasti sladoled koji ćete napraviti za manje od 10 minuta. Marakuja i mango su savršena kombinacija kojoj nema ravne, zaista. Ove dve voćke vrište osveženje!


Sladoled od manga

350 g kondenzovanog mleka
500 ml mlečne slatke pavlake
500 ml Agrimontana pirea od manga
300 ml Agrimontana pirea od marakuje

Priprema:

Slatku pavlaku umutite mikserom u meki šlag. Nemojte mutiti previše, nije važno da slatka pavlaka bude čvrsta. Dodajte kondenzovano mleko i dobro izmešajte. Zatim, dodajte voćne piree i ponovo sve izmešajte da se sve sjedini. Izlijte u posudu pa stavite u zamrzivač. Nakon nekoliko sati će već biti dovoljno čvrsto da se može vaditi kašikom za sladoled. A sladoled možete ostaviti i preko noći u zamrzivaču.

Kao i za svaki sladoled koji pravite kod kuće, prilikom serviranja kutiju uvek izvadite 20-ak minuta ranije da biste lakše izvadili kugle. Iako je ovaj sladoled dovoljan sam po sebi, možete ga poslužiti uz sveže voće i imaćete pravu, pravcatu poslasticu ispred sebe.

Post je urađen u saradnji sa Chef Boutique.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.