Crveni smuti sa cveklom i bananom

crveni smuti

Kod mene inspiracija ima razne oblike. Nekada su to kuvari, nekada sveže namirnice, nekada sećanja, nekad zdravlje, nekad novi kuhinjski aparat… Ovih dana se to sve nekako spojilo u jedno i svakog dana popijem makar čašu ovakvog napitka. Sada mi je važno da unosim mnogo zelenog i crvenog povrća u organizam a stvarno ne mogu da postignem da u toku dana sve to sažvaćem i pojedem, pa mi je smuti odlično rešenje.

Posebno što je važno da ih unosim sveže. Spanać, brokoli, cveklu ili neko slično povrće ubacim u blender, dodam vode, bananu, neki citrus, eventualno dodam i ovsene pahuljice ili neki drugi dodatak. I to mi bude dovoljno da me osveži, okrepi i da se osećam važno što sam unela nešto tako značajno za svoje zdravlje ☺

Ovu kombinaciju smo u proteklih nedelju dana napravili sto puta i baš sam zadovoljna njenim ukusom. Igrom slučaja u kući sada imam dosta soka od cvekle, onog što je bez šećera i bez ikakvih veštačkih dodataka, pa sam njega dodavala smutijima. Možete ga zameniti jednom manjom svežom cveklom, efekat će biti isti, ako ne i bolji. I nemojte da brinete oko toga da li će vam se dopasti. Cvekla je divna povrćka čiji je ukus odličan u ovakvim kombinacijama. Profesionalac sam u njenom konzumiranju, pa možete da mi verujete na reč.

Dodajemo ponekad i surutku u prahu koja odličan izvor proteina i minerala. Nikako ne utiče na ukus a dodatno će obogatiti smuti. Našla sam i super smrznute maline u Maxi-ju. Izdrobljene su i upakovane u ambalažu od kilogram, a cena im je super! Obožavam kada je smuti hladan pa je dodavanje smrznutog voća za mene obavezno!


Crveni smuti sa cveklom i bananom

1 banana

100 ml soka od cvekle ili 1 manja sveža cvekla

4-5  jagoda

50 g smrzutih ili svežih malina

šaka svežeg spanaća

1/2 kašičice cejlonskog cimeta

1 kašika surutke u prahu (opciono)

1 mandarina

voda po potrebi

Priprema:

Kod pripreme smutija nema mnogo nauke, sve sastojke ubacite u blender, nalijte malo vode i blendajte dok ne dobijete gustinu i teksturu koja vam odgovara. Po potrebi dodajte još vode. Popijte odmah nakon blendanja i to je to!

crveni smuti

crveni smuti

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.