Svinjski kare iz rerne

Čak i najjednostavniji ručak treba da bude lepo serviran. Pa, decembar je, zaboga! Zašto da i občini ručkovi ne budu ipak malo neobični. Meso i povrće ne mora uvek da znači i dosadan ručak. Ako dodate neku finu travčicu i sve stavite na lep tanjir, ono vau za stolom će biti zagarantovano! Ovaj svinjski kare iz rerne je baš to – vau!

Nikada, apsolutno nikada nisam spremala meso u rerni na ovaj način. Ako neko meso stavljam u rernu za mene to meso mora da bude dobro prošarano masnoćom (plećka, vrat, bataci, rebra i slično) da bi bilo ukusno. A ovde sam isprobala nešto potpuno suprotno toj mojoj teoriji i prilično sam zadovoljna ručkom koji sam danas pojela. 

Na slici je svinjska slabina (kare) pečena u rerni i servirana sa šparglama. Znamo da šparglama sada nije sezona, ali moram da vas podsetim na to da je smrznuto povrće fenomenalna stvar i da uvek u zamrzivaču treba da imate nekoliko proizvoda koje volite jer ćete se iznenaditi na koliko različitih načina možete da ih iskoristite.


Svinjski kare iz rerne

4 šnicle svinjskog karea tj. slabine iz Maxi mesare
4 kašike maslinovog ulja
Sok od polovine limuna
1 ravna kašičica soli
½ kašičice Premia bibera sa korom limuna
Nekoliko Premia suvih šljiva
Timijan ili majčina dušica iz Maxi pijace
1 pakovanje Delhaize smrznutih špargli

Salata po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. Meso osušite ubrusom. U posudici pomešajte malsinovo ulje, limunov sok, so i biber sa korom limuna. Prelijte preko mesa pa utrljajte u meso sa svih strana. Postavite meso u posudu za pečenje, poređajte okolo suve šljive i preko pospite po nekoliko listića timijana. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Zatim, pojačajte rernu na maksimum i uključite gril pa tako pecite meso još nekoliko minuta da ivice porumene. Izvadite iz rerne i prebacite meso i šljive u čistu posudu pa pokrijte aluminijumskom folijom.

Dok se meso peklo, šparglu kuvajte nekoliko minuta u kipućoj vodi koju ste prethodno poslili sa kašičicom soli. Izvadite i procedite. Kada je meso ispečeno i kada ste ga izvadili iz posude u kojoj se peklo, sada u tu posudu ubacite špargle i blago protresite da se oblože sokovima od pečenja sa svih strana. Stavite u rernu na najjače sa grilom, na nekoliko minuta, tek da dobiju boju. Poslužite špargle sa mesom i sa salatom po želji.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija!

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.