Taljatele sa račićima

taljatele sa račićima

Mnogo puta sam spremila najsavršeniju pastu na svetu i mnogo puta sam vam već ispričala tu priču. Prosto mi je čudno koliko mi je to jelo inspirativno i na koliko različitih načina može da se pripremi. Nekada mi je dovoljno samo maslinovo ulje  uz malo belog luka, nekada mi treba mnogo više od toga, ali uvek, uvek je to hrana koja mi podigne raspoloženje i natera me da se osetim živo.


Taljatele sa račićima

250 g durum testenine po želji (količina za dve osobe)

300 g očišćenih gambora

1 čen belog luka

1/2 crnog luka

50 ml belog vina

200 g paradajz pelata (polovina konzerve)

maslinovo ulje

so, biber

sveži peršun

parmezan, za serviranje (izostavite ukoliko postite)

Priprema:

Račiće osušite papirnim ubrusom pa ih na malo maslinovog ulja u teflonskom tiganju pržite 3-4 minuta. Sklonite ih iz tiganja pa zatim u tiganj dodajte još malo maslinovog ulja ukoliko je potrebno, pa izdinstajte sitno sečeni beli i crni luk. Kada luk porumeni, tada posolite i pobiberite pa dodajte vino i promešajte.

U međuvremenu taljatele skuvajte u dosta posoljene vode, prema uputstvu sa pakovanja.

Kada je vino uvrilo tada dodajte paradajz i pola čaše vode. Smanjite temperaturu i kuvajte uz povremeno mešanje 10-ak minuta. Na kraju umešajte gambore i sveži peršun pa sos pomešajte sa skuvanim i proceđenim taljetelama. Poslužite posuto parmezanom. Ja uvek dodam još malo maslinovog ulja na kraju, ukus tako bude potpuniji.

taljatele sa račićima

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.