Tefal mlin za meso HV4 – Recenzija aparata

Tefal mlin za meso HV4 - Recenzija aparata

Tefal mlin za meso HV4 je ovog meseca došao na red za testiranje i recenziju. Uhvatila me je mala panika da li ću uspeti da ga istestiram onako kako sam zamišljala jer mi je ova radna nedelja bila potpuno haotična, ali uspela sam. Testirala sam većinu opcija. Ostao je netestiran samo nastavak za kobasice za koji smatram da zaista ne može a da ne radi kako treba, ako je sudeći po drugim aparatima koje sam koristila u te svrhe. Ovde nema mnogo priče. Svima vam je jasno čemu aparat služi i znate da li vam je potreban ili ne, tako da ću odmah preći na stvar.


Tefal mlin za meso HV4 – Recenzija aparata

Ovaj aparat je u svojoj osnovi mlin za mlevenje mesa, ali pored toga može da cedi sok od paradajza, da renda na sitno i krupno, da secka na kolutove i da vam bude dobar ortak u pripremi domaćih kobasica. Ovo vam od srca preporučujem jer je super fora da imate svoje kobaje u sezoni roštiljanja. I mi se bacamo na pravljenje neke nove recepture uskoro, pa vam pišem recept i za to kada dođe vreme 🙂

Druga pogodnost jeste ta da je ovaj aparat jako mali i kompaktan, Sečiva za mlevenje mesa stoje u samom kućištu aparata, u fiočici koja je namenjena upravo njima. To mi je super stvar jer, ako se nešto gubilo u kući, to su bila sečiva za ručnu mašinu za mlevenje mesa. I lepo je da uvek znaš gde su. Takođe, nastavci za seckanje povrća savršeno pašu jedan u drugi, a dodatno imaju i poklopac koji ih sve drži na okupu. Set za ceđenje paradajza je takođe u svojoj kutiji koja je potpuno kompaktna tako da sve zajedno ne zauizma previše mesta, obzirom na četiri različite funkcije aparata.

Treća pogodnost je ta da je sve jako jednostavno za rukovanje. Nećete doći u situaciju da ne znate šta da uradite sa kojim delom jer je sve ekstremno logično i simple. Sama glava mlina se lako stavlja na kućište, potrebno je samo da iz horizntalnog položaja glavu podignete na gore da klikne. Tu ćete osetiti blagi otpor i možda se zapitati gde ste pogrešili, ali ne brinite. Kod svih aparata ovog tipa to je tako. Samo ćete upotrebiti trunku više snage da čujete klik. I to je to.

U uputstvu ćete kroz crteže shvatiti kako se ređaju delovi unutar glave. Super mi je fora što se ove šarene rendalice za povrće jako jednostavno menjaju. Ako želite da promenite rende i stavite nastavak za seckanje na kolutove, rende ćete samo izvaditi i postaviti zeleni nastavak. To je to. Ne mora da se skida cela glava. Svi plastični delovi se jako jednostavno peru. Malo sapunice i vruća voda će biti dovoljni. 

Za testiranje ovih nastavaka, koristila sam šargarepu i tikvicu kao dve povrće koje bih verovatno najčešće koristila. Videćete na slikama da je šargarepa savršeno izrendana i da je tikvica naseckana na kolutove jednake debljine. Nisam isprobala druge vrste povrća, ali ako ove dve povrće seče dobro, onda će sigurno i sve druge seći dobro.

Metalni delovi glave za mlevenje mesa traže malo više pažnje prilikom čišćenja ali ne zbog materijala od kog su napravljeni već zbog same prirode mesa. Ukoliko je meso posno, čišćenje će biti ekstremno lako. Ako je meso malo žilavije, trebaće vam minut-dva više za pranje nožića. Na ambalaži ovog mlina stoji da melje 2,3 kilograma mesa u minuti. Da se razumemo, nisam štopovala vreme i ne znam da li je zaista 2,3 kg u 60 sekundi, ali 500 g svinjskog mesa od vrata i 500 g junećeg mesa od plećke je samleveno čas uz sve prekide koje sam morala da pravim zbog fotografisanja i snimanja. Koristila sam nož srednjih otvora i prezadovoljna sam kako je ovo glatko išlo.

Nastavak za pasiranje paradajza takođe dolazi sa dva sita različitih granulacija?! Je l’ to reč koju tražim? Mislim da nije, ali znate na šta mislim. Ovde sam malkice nesigurna jer znam da je paradajz koji sam koristila bio užasan i da mu je kora bila jako debela. Mislim da je ovde malecni problem bio upravo u tome. Da se razumemo, od 2-3 paradajza sam dobila punu čašu soka, ali mi se nije dopala količina otpada. Opet, mislim da to nema veze sa samim aparatom već sa kvalitetom paradajza. Pored kože, u otpadu je bilo i ostataka onog “nezrelog” u paradajzu. Znate one paradajze plastikanere što kada presečete imaju čitav prsten nezrelog, tik ispod kore? To je nekad teško i preseći nožem, a kamo li ispasirati na finom situ. Dakle, moj utisak je da pasirka radi odlično, kada je paradajz onakav kakav treba da bude. Čeri je na slikama samo kao dekoracija 🙂

Sve u svemu, aparatić sasvim korektan. Ono čemu je namenjen radi odlično. Jedina mana jeste ta što je malo bučniji nego što sam navikla, a iskreno – to mi nikada nije predstavljalo problem prilikom bilo koje kupovine aparata jer nikako ne govori o funkcionalnosti samog aparata.

Gde možete kupiti Tefal HV4 Meat mincer? Dostupan je u Gigatronu.kao I u Okov I Tehnomedia radnjama. 

Za sve tehničke karakteristike najbolje je da pogledate sajt tefal.rs i tamo se informišete o svemu što vas interesuje vezano za jačinu aparata i slično.

Post je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.