Tri sladoleda iz blendera

Nekako uvek preskočim ovakve recepte u sezoni. Prođe leto i ja se zapitam zašto nisam napravila ni jedan jedini saldoled kao čovek i kako je moguće da ih do sada nemam milion na blogu kada ih već toliko volim. Shvatila sam da me fotografisanje užasava.

Nije ni sam momenat da treba da fotografišem sladoled, ne, to mi je zapravo inspirativno i lepo. Nego onaj momenat da ne završim posao tada kada ga započnem nego moram deo da ostavljam za sutra, da bi se sladoled stegao i mogao da se vadi kašikom. Da, zapravo je to to – ne volim do pola završen posao.

Elem, ovog leta sam rešila da se makar malo iskupim za prethodne godine i pripremila sam vam ovaj post u kojem možete pronaći inspiraciju za pripremu brzih i onih manje brzih ledenih poslastica i to samo uz jedan jedini gedžet – blender.

Imamo tri različite varijante: sladoled od vanile od samo 3 sastojka, sorbe od maline koji se jede odmah, sladoled od voća i grčkog jogurta koji se takođe jede odmah. Sve tri opcije su odlične jer ih možete menjati prema svom ukusu i potrebama. Na primer, umesto grčkog jogurta možete staviti neko biljno mleko ako vam je potrebniji puniji ukus od običnog sorbea.

Svaku voćku iz zamrzivača možete upotrebiti za sorbe. Ako vam se recept dopadne, onda jednom u nedelju dana naseckajte nešto vašeg omiljenog voća i stavite u zamrzivač, da uvek imate spremno kada vam se prijede nešto osvežavajuće i lagano.

Sladoled od vanile možete pripremiti i sa zaslađenim kondenzovanim mlekom za još puniji ukus. Možete nakon sat-dva stajanja u zamrzivači dodati naseckano voće, seckanu ili topljenu čokoladu ili izmrvljen keks kornet za ekstra teksturu. Možete uraditi bukvalno milion različitih stvari.


Tri sladoleda iz blendera

Sladoled od vanile

350 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka
80 g šećera u prahu
300 ml mlečne slatke pavlake
3 kesice burbon vanilinog šećera

Priprema:

U blenderu izmešajte sve sastojke. Izlijte mešavinu u posudu za zamrzivač i stavite na nekoliko sati u zamrzivač. Kod ovog sladoleda je dobro što će i nakon dubokog smrzavanja i dalje imati kremastu teksturu i neće biti nemoguća misija izvaditi kuglu kašikom. Svakako, koji god sladoled da pravite uvek ga izvadite 10 minuta ranije a kašiku zagrejte u čaši sa vrućom vodom da biste sebi olakšali posao.


Sladoled od voća i grčkog jogurta

300 g zamrznutog šumskog voća
50 g meda
200 g grčkog jogurta
Voda, po potrebi

Priprema:

U blender stavite smrznuto voće, med i grčki jogurt. Izblendirajte nekoliko puta i po potrebi dodajte po jako malo vode dok ne dobijete gustinu koja vam odgovara. Voće je zamrznuto pe ća možda biti potrebe da nakon svakog pulsiranja promešate da bi se svo voće uhvatilo u nož. Sa blenderom koji vidite na slici to nije slučaj jer ima poseban program lomljenja leda.

Ovo je sladoled mekane teskture ali je odmah spreman za degustaciju i savršeno je osvežavajuć i divan, verujte na reč. Grčki jogurt možete da zamenite i slatkom pavlakom za još puniji ukus. Ali, možete ga potpuno zameniti i nekim biljnim mlekom. U tom slučaju, sa vodom budite pažljivi da ne bi bilo previše retko.


Sorbe od malina

220 g leda
300 g smrznutog voća
50 ml vode (više, po potrebi)

Priprema:

U blender prvo stavite led a zatim voće i vodu. Puslirajte dok ne dobijete teksturu koja vam odgovara. Kenwood Kmix blender ima ovu fantastičnu opciju za led tako da je ovaj sladoled užasno jednostavno napraviti, tek nekoliko uključivanja i to je to! Sorbet je spreman da se jede odmah. Ukoliko ste slučajno dodali više vode, samo ga preručite u posudu za zamrzivač i držite u zamrzivaču do željene teksture.

Post je urađen u saradnji sa Kenwood.

Prijatno! Vaša Mila

2 thoughts on “Tri sladoleda iz blendera

  1. Ti si magicna! Nemam daljih komentara! Odusevim se svakim novim postom, svakim novim receptom. Ne znam da li su ti bolje i lepse slike, ili recepti, ili pristup svemu! S A V R S E N O <3

    1. Draga Teodora, ja ne znam šta da kažem na ovakav komentar, uvek se postidim kada mi neko kaže nešto ovoliko lepo 🙂 Hvala ti, ovo mi je tako divan vetar u leđa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.