Ultimativni piknik sendvič

piknik sendvic

Proleće ima krizu identiteta ovih dana, to je istina. Ali, sigurno je da će biti i ovakvih dana koji će nas izvući napolje u prirodu. Spakovaćemo po sendvič, omiljenu knjigu i voćke, i otići ćemo negde u debelu hladovinu da ispiknikujemo ljudski, za svoj gušt… Možda će biti i graje dece, možda će nam se pridružiti i oni dragi ljudi koje sretnemo usput, a možda ćemo biti sami, samo nas dvoje, negde ispod neke krošnje, sa pesmom ptica… Nekad je tišina baš sve što nam je potrebno.

Na piknik neću da nosim tonu hrane ali pored voća, taj jedan sendvič koji ponesem, mora da bude savršen. Mora da eksplodira u ustima. Mora da napravi vatromet u glavi. And, guess what? U taj sendvič gledate, gledate u ULTIMATIVNI PIKNIK SENDVIČ sa ultimativnim Premia proizvodima.


Ultimativni piknik sendvič
(za dvoje)

½ baget hleba (idealno deo bez krajke)
Premia krem maslac
100 g Premia pečenice
2 šake mix salate po žlji
100 g Premia Edamer
100 g Premia budimske kobasice
1 tanko sečeni paradajz
100 g Premia ćurećih prsa
½ sitno seckanog krastavca
Malo majoneza
Biber, po ukusu

Priprema:

Na slikama je prikazana veličina sendviča za jednu osobu.

Baget isecite po dužini na pola. Donju polovinu ostavite tako kako jeste a gornjoj polovini izvadite sredinu. Na donju polovinu pakujte sendvič redom: krem maslac, pečenica, salata, edamer, budimska kobasica, tanko sečeni pradajz, ćureća prsa, seckani krastavac, majone i opciono biber. Poklopite drugom polovinom bageta i blago pritisnite.

Čvrsto uvijte sendvič u prozirnu foliju i ostavite u frižider do kretanja na piknik 🙂 Iako ne idete na piknik, nego pravite sendvič ovako, za kućnu upotrebu, ovaj korak u frižideru je jako važan, pa ga nemojte preskočiti. Dovoljno je da sendvič stoji u frižideru i 15-ak minuta. Nakon toga, isecite sendvič na dva dela i poslužite.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.