Umak od feta sira i bosiljka

Umak od feta sira je odličan način da obogatite vaše meze. Uz njega će se odlično uklopiti neki lepi hrskavi krekeri ili sveže povrće isečeno na štapiće ili samo prepečeni hleb, ako vam je tako gušt.

Vrlo se jednostavno pravi i stvarno ga možete obogatiti bilo kojim začinima i dodacima koje i inače volite da poslužite uz feta sir. I, znam da sam vam već dosadna sa ovim, ali grčka feta i naša domaća feta nisu isti sir. 

Grčka feta je stariji sir jakog ukusa napravljen od ovčijeg i kozijeg mleka. Naša domaća feta napravljena je od kravljeg mleka. Razlika između ova dva sira je jako velika i ukusom i teksturom. Zaista, ovde će grčka feta biti jako važan faktor za konačan ukus. Ali, onako suštinski, možete koristiti bilo koji sveži sir koji imate i volite.


Umak od feta sira i bosiljka

200 g grčke fete
150 g grčkog jogurta
1 kašika sitno seckanog svežeg bosiljka
1 čen belog luka
½ kašičice krupno mlevenog bibera
2-3 kašike maslinovog ulja

Za serviranje:
Maslinovo ulje, orasi, pistaći, ribizle, breskve

Priprema:

Feta sir i grčki jogurt stavite u električnu seckalicu i izmiksajte da se sjedine. Dodajte ostale sastojke i sjedinite. Po potrebi dodajte začina da doterate ukus prema vašem nepcu.

Servirajte na tanjir, prelijte sa dosta maslinovog ulja, pospite seckanim orasima i pistaćima, Dodajte voće koje volite. Možete držati u frižideru nekoliko sati pre serviranja. Poslužite uz seckano povrće, prepečeni hleb ili hrskave krekere i grisine.

Post je urađen u saradnji sa Kenwood.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.