Uskršnja jaja sa kapicama

jaja sa kapicama

Uskršnja jaja sa kapicama su, sudeći po Lenkinoj reakciji kada ih je videla, najlepša Uskršnja jaja ikada. Šta da vam kažem, ako želite da obradujete svoje mališane, ovo je way to go 🙂  Ovde zaista nema nikakve nauke, osim – kuvanja belih jaja. U prošlom postu u kojem sam vam objašnjavala kako da našarate jaja vatom, napisala sam vam i instrukcije kako da zaštitite bela jaja od pucanja. To vam neće garantovati da se baš ni jedno ne izlomi tokom kuvanja, ali makar ćete svesti rizik na minimum.


Uskršnja jaja sa kapicama

Bela jaja
Dr.Oetker Carmin boje za jaja
Dr.Oetker Carmin nalepnice za jaja

Tanki crni flomaster

Priprema:

Bela jaja operite pod mlazom tople vode da uklonite sve nečistoće. Pečat će se skinuti tokom kuvanja, pa oko njega ne morate da brinete. Kada ste oprali sva jaja, proberite ona koja su u poptunosti cela, bez ijedne pukotine. U šerpu za kuvanje stavite belu pamučnu krpu pa preko krpe naređajte bela jaja tako da se međusobno ne dodiruju. Nalijte vodu da pokrije, pustite da provri a zatim odmah smanjite jačinu i kuvajte 15-ak minuta. Izvadite kuvana jaja na čistu krpu i pustite da se osuše. 

Carmin boje rastvorite u vreloj vodi koju ste sipali u četiri čaše. Promešajte. Polovinu jaja umočite u boju i držite onoliko dugo koliko jaku nijansu želite. Kada ste zadovoljni nijansom izvadite jaje, ocedite ga od viška boje i pažljivo položite na papirni ubrus da se osuši. Na osušeno jaje flomasterom nacrtajte oči i usta a zatim na ivicu kapice zalepite nalepnicu po želji.

Post je urađen u saradnji sa Dr.Oetker Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.