Vafl sendvič za doručak

vafl sendvic

Znate kako vam ponekad ponestane ideja šta biste napravili za doručak? A volite sve, i sendviče i vafle, i sireve i kobasice… E, onda sve to lepo spojite u jedan obrok i napravite sebi bogati doručak! Za ove super brze vafl sendviče koristila sam savršenu sremsku kobasicu i zlatarski sir “Od naše zemlje”.

Kako sam ove sendviče htela da napravim u vafl aparatu, trebao mi je neki četvrtasti (idealno integralni) hleb pa sam u Maxi-ju izabrala hlebić. Dopalo mi se što je sastav namirnica ovog hleba poznat, nema dodatih aditiva i raznih E sastojaka za koje ne znam šta su. Pa mi je onda sasvim okej što je ovaj hleb namenjen deci i Lenki se baš dopao 🙂

Ovaj sendvič je prilično jednostavan i u načinu pripreme i u količini namirnica koje su za njega potrebne jer je nekad dve namirnice sasvim dovoljno za idealnu kombinaciju. Možete uvek dodati neku salatu, ali meni se dopada da mi ukus daju samo sremska kobasica i zlatarski sir.


Vafl sendvič za doručak

8 kriški Premia hlebića
100 g Od naše zemlje sremske kobasice
100 g Od naše zemlje zlatarskog sira
komadić putera

Priprema:

Zagrejte vafl aparat. Na krišku hleba stavite sir i tanko sečenu sremsku kobasicu. Preklopite drugom kriškom hleba pa površinu premažite sa malo putera. Napravite još jedan sendvič na isti način pa ih stavite u vafl aparat, poklopite i pritisnite. Zaključajte aparat i neka se sendviči peku 4-5 minuta da uhvatie lepu koricu. Izvadite sendviče, ponovite sa preostalim sastojcima i poslužite nakon pečenja.

vafl sendvic

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.