Vazda dobre lignje

Vazda dobre lignje su vam jedno neodoljivo, potpuno hrskavo i taman pikantno letnje zadovoljstvo. Bukvalno ne vidim ni jedan razlog da ih ovog leta ne pripremite makar jednom. Ili sto i jednom, zašto da ne. Pored toga što su ultra hrskave i preukusne, ono što je najvažnije – napravljene su sa jednim sajnim, baš sjajnim proizvodom koji je izašao iz Vazda Dobre radionice. U pitanju je ručno pravljeni Srirača sos.

Osim činjenice da je ovaj sos ručno pravljen, druga najvažnija stvar je da je posebno ukusan. Baš, baš jako ukusan. I toliko lepo ljut, ne mogu da vam opišem. Nisu svi ljuti sosevi tako fino ukusni. Neki budu samo ljuti, ljuti toliko da gore. A oni posebni, kao što je ovaj, zapravo imaju i ukus, pored ljutine. I to lep i prijatan.

Svako jelo će biti lepo i ukusno kada za njega koristite dobre namirnice. Takve su vam i ove lignje. Savršeni letnji zalogaj koji je spreman za manje od 30 minuta. Posebno ako ih poslužite uz piukantni umak koji ćete napraviti od Srirača sosa i majoneza. Čoveče, toliko je njami!


Vazda dobre lignje

500 g svežih lignji isečenih na kolutove
2 jajeta
50 ml mleka
3 kašike Vazda dobrog Srirača sosa
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera

200 g brašna
100 g prezli
1 kašika soli

50 g majoneza
3 kašike Vazda dobrog Srirača sosa
1 kašika limunovog soka
1 čen belog luka
malo bibera
soli, po ukusu

ulje, za prženje

Priprema:

Lignje isecite na kolutove. U odvojenoj posudi pomešajte jaja, mleko, sriraču, biber i so. Dodajte lignje i izmešajte, ostavite sa strane dok pripremite ostale sastojke. U odvojenoj posudi pomešajte brašno, prezle i so. A u šerpu sipajte ulje i zagrejte na jakoj vatri. Dok se ulje greje, procedite lignje pa ih ubacite u brašno. Dobro protresite prstima tako da lignje sa svih strana budu pokrivene brašnom. Otresite višak brašna pa iz nekoliko puta pržite lignje po 2-3 minuta u vrelom ulju. Vadite ih na ubrus da upije višak masnoće.

Pripremite sos tako što ćete u činiji pomešati majonez, limunov sok, sriraču, beli luk i začine.

Poslužite vruće lignje uz pripremljen sos i kriške limuna. Uz čašu ledenog piva, ovo će biti prava letnja gozba.

Post je urađen u saradnji sa Vazda Dobar.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.