Zalogaji od banane i kikirikija

Znam da vam za ovo ne treba specijalno napisan recept, ali bi mi bilo žao da ne iskoristim ove fotke. Zalogaji od banane i kikirikija su upravo to – te dve namirnice pokrivene tamnom čokoladom. Meni preukusna zdravija užina ili desert. Još kada preko čokolade pospete neko zrnce soli, dobijete pravi užitak 🙂

Koristila sam OZZY kikiriki puter. Imate moju toplu preporuku za njihove proizvode. Jako su ukusni, uvek sveži jer ih melju pred vama i pored svega imaju jako lepo pakovanje 🙂


Zalogaji od banane i kikirikija

Čvrste banane
Kikiriki puter
Čokolada sa 70% kakao delova

Priprema:

Banane isecite na deblje kolutove. Zatim ih kao sendviče spojite kikiriki puterom i stavite na tanjir obložen papirom za pečenje ili folijom. Stavite u zamrzivač na 15-ak minuta. U međuvremenu na pari istopite tamnu čokoladu sa što većim udelom kakao delova.

Izvadite banane iz zamrzivača, pa svaku umočite u čokoladu tako da pokrijete sa svih strana. Stavljajte na papir za pečenje. Kada se čokolada malo stegla, pospite sa malo soli. Stavite u frižider da se čokolada potpuno stegne.

Ove kolačiće nemojte praviti unapred. Najbolje je da ih pojedete odmah po pravljenju, pa nemojte preterivati ni sa količinom. Lenka je uživala i u pripremi i u degustiranju, pa eto odlične ideje za zdravu užinu za decu.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.