Škarpina pohovana u pivu

Koliko volite kada je i hrskavo i sočno u isto vreme? Jao, pa za mene je ovo ultimativni comfort food. Ooobožavam ovako pripremljenu ribu. Nema šanse da bih joj odolela! Priprema se na tako jednostavan način i potrebno vam je tek nekoliko namirnica. Škarpina pohovana u pivu it is!

Pivo daje fenomenalan šmek, nemojte ga izostaviti ni slučajno. A od začina stavite šta god želite. Ako volite kada je pikantnije, stavite omiljene začine i budite bez brige, biće savršeno ukusno. 

Ulje dobro zagrejte i nemojte ga štedeti. Ako neko jelo treba da bude prženo, neka onda bude prženo kako treba. Ne pokušavajte da dobijete isti efekat u rerni, bez ulja. Nemoguće je, verujte mi 🙂 A škarpinu možete zameniti i filetima oslića, bakalara, ili čak soma.


Škarpina pohovana u pivu

300 g smrzunite Premia škarpine
300 ml hladnog svetlog piva
8 punish kašika Premia glatkog brašna T400
1 kašika Premia gustina
½ kašičice Premia belog bibera
½ kašičice Premia čilija
1 kašičica Premia peršuna
½ kašičice Premia belog luka
¼ kašičice Premia šarenog bibera
1 kašičica Premia tuzlanske soli

Ulje, za prženje
Limun i majonez, za serviranje

Priprema:

Ribu otopite pa iscedite od viška tečnosti. Isecite na manje komade i osušite ubrusom. U odvojenoj posudi pomešajte hladno pivo, brašno i začine da napravite gustu smesu. U dubljoj šerpi dobro zagrejte ulje. Komade ribe uvaljajte u brašno i otresite višak. Zatim svaki komad ribe bogato umočite u pripremljenu smesu.

Polako položite komade u vrelo ulje i pržite 4 minuta, uz jedno okretanje nakon 3 minuta prženja. Nemojte prenatrpati šerpu jer će tokom prženja volumen uvećati.  Izvadite izprženu ribu na rešetku da se ocedi višak masnoće. Poslužite uz kriške limuna i majonez ili neki drugi umak po vašem ukusu.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.