Zdravi čokoladni sladoled

zdravi čokoladni sladoled

Recepte za zdravi sladoled ste već videli na blogu pre nekoliko dana, to su oni koje sam pravila od voća (pogledajte ovde). Njih smo smazali  porodično, iako su bili napravljeni specijalno za Lenku. Kada sam objavila te recepte, jedna čitateljka me je pitala da li imam recept za isto to samo čokoladno. I znala sam da moram da isprobam i to1 Imala sam baš ovu jednostavnu kombinaciju na umu koja je, kako sam i očekivala, bila dobitna – Zdravi čokoladni sladoled.

U ove sladolede stvarno možete stavljati bilo koje voće, ali za mene je kombinacija banane i kakao praha uvek prava. Možete čak zamrznuti bananu (ili bilo koje voće) na štapiću pa je nakon toga umočiti u rastopljenu tamnu čokoladu. I to smo probali i zaista je super poslastica. Lenki se to posebno dopalo.

Pravila sam joj razne stvari na tu temu i sve ih je obožavala, stvarno. Neke od ideja za zdrava jela, grickalice i slatkiše možete pogledati klikom na ovaj link.


Zdravi čokoladni sladoled

2 banane

3 kašike kakao praha

1 kašika meda ili javorovog sirupa

60-70 ml mleka

Priprema:

 

U blender stavite sve sastojke pa blendajte dok smesa ne postane ujednačena, gusta i svilenkatsa. Ulijte u kalupe, stavite štapiće na sredinu i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

Kalupi koje sam koristila su isti oni iz prethodnog posta na ovu temu i možete ih kupiti u skoro svim marketima. Štapiće sam našla u knjižari, kao materijal za DIY projekte, nisam sigurna gde se na drugim mestima mogu naći.

Ekstra savet: Kada hoćete da izvadite sladoled iz ovakvih kalupa, stavite na nekoliko sekundi ispod mlaza vruće vode onaj deo kalupa u kojem je sladoled.

zdravi čokoladni sladoled

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.