Bataci iz papira za pečenje

Bataci iz papira za pečenje

Jedno njamzi jelo koje možete uvek pripremiti i to u raznim kombinacijama povrća su upravo bataci iz papira za pečenje. Toliko se jednostavno pripremaju i toliko su ukusni da ne mogu da vam opišem. Htela sam da isprobam ovaj način pečenja i moram da priznam da je ovo što vidite na slikama bilo sjajno! Ali, sjajno!

Mnogo mi se dopalo što se meso ispeklo do savršenstva i što je povrće bilo ukusnije nego ikada. A tajna je u tome što su se svi divni sokovi iz bataka fino razlili po pirinčnu i povrću i tako napravili taj sjajan ukus koji retko šta može nadmašiti. 

Način na koji ćete spakovati papir za pečenje je proizvoljan. Važno je da vodite računa o tome da upakujete tako da nema ogućnosti da bilo šta izađe tokom pečenja. Ako pogledate reel na instagramu videćete kako sam ja to uradila na vrlo jednostavan način.


Bataci iz papira za pečenje

*količine su opcione – stavite koliko čega želite

Premia papir za pečenje
Pileći bataci sa karabatakom, Maxi mesara
Šampinjoni, Maxi pijaca
Tanko seckana šargarepa, Maxi pijaca
Čeri paradajz
Crvena paprika
Pirinač
Maxi Premia himalajska so
Biber
Maxi Premia ekstra devičansko maslinovo ulje
Sveži ruzmarin, Maxi pijaca

Priprema:

Rernu uključite na 220 stepeni. Na sredinu papira za pečenje stavite malo šargarepe, pečuraka, paprike, po neki čeri paradajz i malo pirinča. Posolite, pobiberite pa prelijte sa malo maslinovog ulja. Preko stavite batak koji ćete takođe posoliti, pobiberiti i preliti sa malo maslinovog ulja. Stavite i gračicu ruzmarina pa zatvorite papir i stavite na pleh. Pogledajte ovaj reel, da shvatite kako sam zatvarala papir. Pecite 35 minuta a zatim izvadite pleh iz rerne i otvorite papir. Vratite u rernu na još 10-15 minuta da se meso zapeče. Nakon pečenja ostavite da se prohladi 10-ak minuta a zatim servirajte.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.