Cimet rolnice sa trešnjama

Cimet rolnice sa trešnjama

Cimet rolnice sa trešnjama možete da napravite još jako kratko. Znam, ovo je recept u poslednjem trenutku, kada su nam trešnje na samom izdisaju. Ali, čak i ako nemate trešnje, možete ih zameniti bilo kojim voćem. Zaista, bilo kojim.

Mislim da bi kajsije u ovoj priči bile sjajne. Višnje, takođe. Breskve, šljive… šta god da imate, to možete iskoristiti. Moja preporuka je da koristite brašno T400 iako sam ja ovde koristila T500 jer sam jedino njega imala. I ovako su lepe, ali sa T400 će biti još lepše i pufnastije rolnice.

Prelivala sam zaslađenim kondenzovanim mlekom koje možete kupiti u Maxiju. Stoji u delu gde su mleka, pavlake za kuvanje i slično, prepoznaćete ga lako. To je metalna konzerva koja na sebi ima nacrtanu kravu i ima plastični poklopac. Ovo je uvek goruće pitanje kada u receptima navedem kondenzovano mleko –  sada možete da ga nabavite i u Maxiju.


Cimet rolnice sa trešnjama

Testo:
500 g Nature’s Promise organskog brašna T500
60 g Premia prah šećera
200 ml toplog Premia mleka
2 kašičice Premia suvog kvasca
2 Premia sveža jajeta
100 g Premia putera, rastopljenog i ohlađenog

Fil:
100 g Premia putera, sobne temperature
3-4 kašike smeđeg ili običnog šećera
½ kašičice Premia cimeta
400 g opranih i očišćenih trešanja ili nekog drugog voća

Serviranje:
Kondenzovano mleko

Priprema:

Pomešajte toplo mleko, malo šećera i kvasac i pustite da odmori 10-ak minuta. .Zatim, dodajte ostatak šećera, jaja i puter. Dodajte brašno i zamesite meko testo koje se ne lepi za ruke. Formirajte loptu pa stavite u posudu i pokrijte krpom. Ostavite da narasta 40 minuta.

Za to vreme rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter pomešajte sa šećerom i cimetom a trešnje operite i očistite od koštica. Testo premesite pa rastanjite na radnoj površini. Premažite cimet-puterom celu površinu pa preko ravnomerno rasporedite trešnje. Urolajte pa koncem secite rolnice jednake veličine i poređajte ih u posudu za pečenje. Ostavite da odmore 20-ak minuta pa pecite 30-35 minuta u zagrejanoj rerni. Tople rolnice servirajte prelivene kondenzovanim mlekom ili sa kuglom sladoleda.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.