Čokoladni brauni

Čokoladni brauni

Čokoladni brauni je u jednom dugom periodu bio najčešće spremani kolač u mojoj kuhinji. Znala sam da ga prepunim komadićima čokolade i da ga jedemo danima jer je baš tako bombastičan ali i nedoljiv, pa onda kockica kolača bude dovoljna za ceo dan. 

Ovog puta sam bila malo škrtija na čokoladi, da neko od ukućana ne bi dobio srčku dok jede kolač. I pored toga, ovo je najčokoladniji kolač ikada. Jako je jednostavan za pripremu i preporučujem da ga ne pravite često. Onako, iskreno. Možda ne morate nikada ni da ga napravite jer ćete se navući. Dobro, može jednom.

Koristila sam smeđi šećer, ali originalno se koristi beli. I kolač je za trunku lepši kada je napravljen sa belim šećerom. Pa, ako ga imate u šteku, koristite njega 🙂 Puter je obavezan sastojak. Ne smeta ga zameniti margarinom, nikako. Ali, baš nikako. Uz kuglu sladoleda, vruć brauni je jedna od najlepših poslastica koju možete poslužiti svojim ukućanima ili gostima.


Čokoladni brauni

250 g Premia putera
300 g šećera
4 Premia domaća jajeta
Prstohvat Premia morske soli
100 g Premia kakao praha
1 Premia vanilin šećer
50 ml espreso kafe
170 g Nature’s Promise pšeničnog brašna T500
½ kašičice Premia praška za pecivo
100 g Delicata mlečne čokolade
100 g Delicata crne čokolade
Premia 4 you sladoled, za serviranje

Priprema:

Rernu uključite na 170 stepeni. Pripremite manju posudu za pečenje (20x30cm) tako što ćete je obložiti papirom za pečenje. Šećer i puter stavite u šerpu pa na srednjoj jačini kuvajte da se puter u potpunosti rastopi a šećer delimično. Sve vreme mešajte, jer može lako da zagori. Sklonite sa vatre i prohladite.

U odvojenoj posudi pomešajte jaja, so, vanilin šećer, kakao i kafu. Dodajte rastopljeni puter sa šećerom, ap dobro izmešajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo, izmešajte i dodajte komadiće čokolade. Promešajte pa izručite u posudu za pečenje. Pecite 35 minuta u zagrejanoj rerni. Poslužite vruć brauni uz kuglu omiljenog Premia 4 you sladoleda. Meni je favorit lešnik 🙂

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.