Čokoladne kuglice bez šećera

čokoladne kuglice bez šećera

Menjanje navika zaista nije lako, tome možemo svi da posvedočimo. Ipak, kada imate viši cilj i kada umete da sebe inspirišete na pravi način to onda ne mora da bude tako teško. Naravno da nam svima treba po nešto slatko u toku dana i stvarno je divno da to bude komadić tamne čokolade ili neka ovakva zdrava čokoladna kuglica koje će biti i slatka i korisna za vas jer je bogata i namirnicama koje pozitivno utiču na zrdravlje.

Kombinacija ima bezbroj, ukus im je uvek divan iako vam je verovatno jako teško da u to poverujete jer u sebi nemaju ni šećera ni čokolade, tekstura im je fantastična a za njihovu pripremu vam je potrebno jedva 30 minuta. Mogu stajati u frižideru sigurno nedelju dana pa ih možete napraviti unapred za duži period. Količina urmi koje sam stavila jeste nešto manja nego što je inače pa same kuglice nisu preslatke. Vi svakako to doterajte po svom ukusu – probajte na kraju pa dodajte još koju urmu ukoliko vam fali slasti.

Sveže urme sada stvarno svuda možete naći, a one su meni lično ukusnije od suvih. Sve ostalo ćete pronaći u bilo kojem marketu ili prodavnicama zdrave hrane. Kikriki puter ali i sve druge putere tog tipa možete i sami praviti, o tome ću vam pisati uskoro detaljnije.

Pogledajte recepte i za kikiriki štanglice i energetske štanglice, i jedne i druge su savršeno ukusne i odlične kao užina koju možete poneti sa sobom.


Čokoladne kuglice bez šećera

80 g koštunjavog voća po želji (kikirki, badem, orah ili lešnik)

4 suve šljive

3 sveže urme

50 g ovsenih pahuljica

100 g kikiriki putera

2 kašike gorkog kakao praha

2 kašike vode ili soka od sveže pomorandže

1/2 kašičice cimeta

2 kašike kakao praha, za valjanje kuglice

Priprema:

U električnoj seckalici ili multipraktiku izmiksajte koštunjavo voće da ga usitnite. Zatim, dodajte sve preostale sastojke i pulsirajte multipraktik dok ne dobijete ujednačenu smesu od koje ćete lako praviti kuglice. Moguće je da npr. kikirki puter bude tečniji ili malo gušći, pa da zbog toga bude trebalo više ili manje drugih sastojaka. Kod ovakvih recepata je dobro što zaista ne možete pogrešiti šta god da dodate ili oduzmete.

Kada ste dobili smesu, od nje formirajte 15 kuglica. Svaka će težiti oko 20g.Uvaljajte ih kakao ili mleveni kirkirki ili kokos, po želji. Držite ih na hladnom ili u frižideru, do nedelju dana. U zatvorenoj kutiji bi potrajale sigurno i duže.

čokoladne kuglice bez šećera

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.