Cupcakes sa šarenim mrvicama

Moram da priznam da mi nije uvek jednostavno da pronađem zabavu za Lenku. Iako mislim da deci treba da bude dosadno i toga se pridržavam koliko god mogu, ipak mislim da je njihova samoća podjednako važna baš kao i vreme koje provode sa svojim roditeljima. Kvalitetno vreme koje će zajedno sa mamom i sa tatom ispuniti nečim konstruktivnim. 

Za decu je iz nekog razloga mnogo zabavno da rade ono što rade i odrasli. Nije se malo puta desilo da mi Lenka traži krpu da nešto briše, da uleti u kuhinju da sa mnom sprema, da se ušunja tati u radionicu i nešto sa njim majstoriše. Kroz takvu igru saznaje sve one minijaturne svakodnevne šablone kojima će se kasnije kroz život voditi. Užasno je važno da se potrudimo da ti šabloni budu zaista dobri šabloni. 

Dr.Oetker ekipa me je pozvala da vam zajedno udruženim snagama pokažemo kako možete uživati sa svojom decom u kuhinji, kako ih možete uključiti u pripremu jednostavnih recepata pa ih čak pustiti da i sami zavrnu rukave. Možda niste ni svesni koliko će tih 60 minuta vašeg strpljenja, ljubavi, podrške i tople ruke na ramenu dok rade nešto sami, za njih biti značajno. 

Da li ste pročitali poslednju rečenicu? Jedan sat vašeg neizmernog strpljenja njih će naučiti tome kakvi ljudi treba da budu. Kada se prospe brašno po celoj kuhinji, hoćete li ih izgrditi ili ćete im reći “hajde zajedno ovo da pokupimo, čas ćemo”.

Kakvom šablonu ćete ih naučiti? To je sve o čemu treba da razmislite pre nego što odete zajedno u kuhinju. Samo je taj jedan mali odgovor potreban, da shvatite koliko je važno da budemo svesni da će naša deca biti odraz onoga što smo im davali kroz život. Neka se prospe brašno, neka ga nek ide. Vi budite tu!


Cupcakes sa šarenim mrvicama

90 g omekšalog putera
140 g šećera
1 kašika Dr.Oetker arome vanile
1 jaje
1 Dr.Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
180 ml mleka
1 kašika limunovog soka
180 g brašna
½ Dr.Oetker praška za pecivo
2 Dr.Oetker dekor šarenih mrvica

Dekoracija:
Dr.Oetker šlag pena
150 ml mleka
Dr.Oetker boja za kolače
Dr.Oetker dekori

Priprema:

Rernu uključite na 180 stepeni a pleh za mafine obložite papirnim korpicama. Mikserom umutite puter i šećer a onda pozornicu prepustite klincima 🙂 Treba da u jednu posudu sipaju mleko i da tu dodaju 1 kašiku limunovog soka koji su sami iscedili. Neka stoji tako dok ne završite ostalo. Umućenom puteru treba da se doda jedno jaje, aroma vanile i burbon vanilin šećer. Žicom treba da se izmeša da se sve sjedini. Onda se doda brašno, prašak za pecivo i mleko sa limunom koje se u međuvremenu blago zgusnulo.

U spremno testo umešajte mrvice. Sipajte u korpice tako da ¾ budu pune.Pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta. Dok se kolačići hlade, možete zajedno pripremiti šlag. Nije neophodno da koristite mikser, jer se šlag može umutiti jako brzo i žicom. Eto još jednog zadatka za mališane, dok im se ne umori rukica, pa onda preuzmite vi 🙂 Dodajte neku kapljicu boje, da još malo ušarenite, izmešajte.

Šlag prebacite u dresir kesu sa zvedastim nastavkom. Lenki ništa nije zanimljivije od ovoga, odmah ću vam reći. I pustite njihovoj mašti na volju. Neka istiskaju šlag kako hoće, neka pospu kojim god mrvicama žele. Neka se prospe. Neka se umaže.  To će biti najukusniji kolači koje ste ikada probali. A vaša deca će biti ponosnija nego ikada. Malo dodatnog samopouzdanja za njih, nikada nije na odmet, zar ne 🙂

Post je urađen u saradnji sa Dr.Oetker.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.