Dresing za salatu

Nikad više salata nisam pojela nego u proteklih nekoliko nedelja. Uživam u njima i sada više stvarno ne mogu da zamislim obrok bez velike činije sa salatom. Ovde vam predstavljam recept za moj ultimativni dresing za salatu koji već godinama koristim i što se mene tiče, nema mu ravnog.

Osnova je maslinovo ulje i vi zaista većinu ovih namirnica možete prilagoditi sebi pa tako umesto javorovg sirupa, slobodno stavite med ili pola kašičice smeđeg šećera. Takođe, izbor začina je na vama. Za mene su biber, korijander i čili dobitna kombinacija. 

Posolite po vašem ukusu, dobro izmućkajte pre prelivanja saalet i obavezno, obavezno d o b r o  izmešajte salatu. To je jedan od najvažnijih koraka pripreme bilo koje salate. Preliv možete napraviti i u većoj količini, pa staviti u frižider i koristitit po potrebi. Uvek ga koristite tik pred serviranje salate. Ni jedan salata ne voli dugo da stoji okupana u dresingu, to sigurno znate. Snimila sam i reel, da vidite kako izgleda prirpema ove njamzi salate!


Dresing za salatu

5 kašika Premia ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 kašike Premia balzamiko sirćeta
½ kašičice Premia senfa
1 kašika Nature’s Promise javorovog sirupa
So, po ukusu
½ kašičice Premia crnog bibera
½ kašičice Premia korijandera
¼ kašičice Premia čilija

Salata:
Alpina Classica mix, Maxi pijaca
Organski Nature’s Promise čeri paradajz
Krastavac
Premia kukuruz šećerac

Opciono:
Pršuta i parmezan

Priprema:

U teglicu satvite sve sastojke  za dresing i dobro, dobro izmućkajte. U činiju za salatu stavite mix i ostalo povrće pa prelijte dresingom i dobro, dobro izmešajte. Po vašem ukusu možete dodati listiće parmezana i malo pršute.

Post je urađen u saradnji sa Maxi.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.