Dulcey čokoladni mus

Posle letnje pauze, ponovo se družimo sa mojim dragim Chef Boutique timom i njihovim sjajnim proizvodima. Sigurna sam da sam vam do sada u postovima koje sam za njih radila, stvarno pokazala koliko mi je ova saradnja divna i koliko me inspiriše iznova i iznova. Posebno me raduje što se sa pauze vraćamo sa jednim ovako sjajnim a opet jednostavnim receptom kao što je Dulcey čokoladni mus.

Sa Dulcey čokoladom ste se već upoznali u postu za Dulcey namaz od pre nekoliko meseci. Tako da već znate da je to posebna vrsta čokolade (blond) koja je svoj karakteristični karamelizovani ukus dobila dugim kuvanjem. Kao i sa svim Valrhona proizvodima i ovde je njihovo ime sinonim za kvalitet.

Ovaj čokoladni mus je za mene jedan od najukusnijih museva koje sam pravila. Jako je jednostavan za pripremu, pored dulcey čokolade su vam potrebne još samo tri obične, svakodnevne namirnice. Obožavam činjenicu da kod kuće možemo da napravimo ovako kul deserte, obožavam.


Dulcey čokoladni mus

2g želatina
100ml mleka
170g DULCEY 32% bele čokolade
200ml mlečne slatke pavlake

Za serviranje:
umućena slatka pavlaka
rastopljen šećer

Priprema:

Želatin prelijte sa 2 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Dulcey čokoladu rastopite na srednjoj jačini. U odvojenoj posudi mleko zagrejte skoro do ključanja pa dodajte nabubreli želatin i kuvajte uz mešanje da se želatin rastopi. Sklonite sa vatre pa postepeno dodajte rastopljenu dulcey čokoladu sve vreme mešajući. Kada se sve sjedinilo dodajte hladnu slatku pavlaku pa štapnim mikserom izmiksajte trudeći se da ne pravite mehuriće. Ulijte u čaše za serviranje i stavite u frižider da se stegne.

Ukrase od šećera možete napraviti tako što ćete 50-60 g šećera staviti u šerpicu pa na laganoj vatri rastopiti do zlatno braon boje. Zatim, jako pažljivo jer je šećer vreo i može izazvati opasne opekotine, izlijte u tankom sloju na papir za pečenje koji ste stavili na pleh. Kada se nakon nekoliko minuta stegne, izlomite ga na manje komade. Za serviranje umutite slatku pavlaku sa malo šećera u prahu pa na svaki mus stavite po jednu kašiku umućenog šlaga i ukrasite komadima karamelizovanog šećera.

Post je urađen u saradnji sa Chef Boutique.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.