Džem od jagoda

Džem od jagodaZaboravila sam kako je to biti bloger i kako je kada usmeriš svu svoju energiju na nešto što ti pričinjava samo zadovoljstvo. Obožavala sam jutra posvećena fotkanju nesavršenih komada tek pripremljenog peciva, pa popodneva obavijena pisanim rečima i večeri ispunjene vašim komentarima i pitanjima.

Obožavam da sam bloger. To mi je jedna od najuspelijih odluka u životu – baš onaj trenutak kada sam svoj prvi blog post nazvala “Oštar nož, dobar tiganj i čarobni mlin za biber”. Taj tekst me je kreirao u svakom smislu, uticao je na moj životni put i bio velika  prekretnica. Tada sam rešila da izađem iz sebe i sa svetom podelim ono što radim i ono što mislim.

Sada više nisam u situaciji da svo svoje vreme posvetim ovom blogu, ali posvetiću mu nadragocenije slobodno vreme koje imam jer to i zaslužuje. Napunili smo 4 lepe godine sredinom maja, ali mi se nije dalo pisati i darivati usred katastrofe koja je tada bila u punoj snazi. Oprostićete, ali ovaj rođendan posvećujem sebi. Ovaj rođendan je zaokružio jednu celinu.

Baš onda kada sam u životu napravila važne korake i postala ono o čemu sam sanjala – postala sam ja. U svom sjaju i svom blatu – ja. Danas sam Milica, supruga, prijatelj, podrška, preduzetnik, bloger i  čovek koji je uspeo da bude strpljiv protekle dve godine do ostvarenja svog mini sna.

Nemojte žuriti sa svojim snovima. Ne terajte ih da se ostvare. Kada budete bili spremni, snovi će sami doći kod vas i pokazati vam  put. Tako je mene jednog dana moj san sreo na semaforu kod Rode i rekao da sam spremna, da je sada trenutak da sve ono što sam mesecima piskarala po papirima najzad sporvedem u delo. Danas, nekoliko meseci kasnije, možete da svratite kod mene u Ruzmarin, našu Kuću začina, koju smo napravili za nas i slične nama ☺

A saradnja sa magazinom Joy je jedna od retkih saradnji koje sam sa zadovoljstvom nastavila nakon odluke o Ruzmarinu. Svakog 5. u mesecu magazin Joy me podseća na to da sam bloger i na jedan 15. Maj kada sam u jednom specijalnom potkrovlju napisala svoj prvi post.

Danas slušam jednu od numera koja je začinila neke važne trenutke ove food blogerke: Gospodin Mario Biondi – This Is What You Are


Džem od jagoda

1 kg svežih jagoda

500g šećera

50g vanilinog šećera

1 štap vanile

1/2 kesice želatina, opciono

Priprema:

Jagode dobro operite, očistite od peteljki, isecite na četvrtine pa ubacite u veliku šerpu zajedno sa šećerom, vanilinim šećerom i šipkom vanile koju ste pre toga malo zasekli nožem. Stavite sve zajedno da se kuva na srednjoj temperaturi. Kuvajte sve dok se volumen ne umanji skoro duplo i smesa ne postane gusta. Povremeno promešajte. Ukoliko vam se posle dugog kuvanja džem još uvek nije zgusnuo, dodajte pola kesice želatina koji ste pre toga pripremili prema uputstvu sa pakovanja.

Gotov džem sipajte u tri tegle od 250ml koje ste oprala vrelom vodom i dobro osušila ili u prethodno sterilisane tegle. Dobro ih zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi da se džem ohladi. Kasnije, preko poklopca stavite ukrasni papir i obavijte ga ukrasnom trakom. Džem je spreman za poklanjanje!

Džem od jagoda

Prijatno! Vaša Mila!

4 thoughts on “Džem od jagoda

  1. Ti i ja smo danas zajedno kuvale džem od jagoda. Ja ti, od srca čestitam tvoj četvrti blogorođendan i ostvarenje tvojih snova!!!! Srećno da je i dugovečno:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.