Easy Fry hrskave njoke

Easy Fry hrskave njoke

Easy Fry hrskave njoke sam jedva čekala da napravim. Pre nekog vremena sam naletela na recept i bukvalno jedva dočekala priliku za snimanje ovog hrski sneka u Tefalovom Easy Fry-u. Nadala sam se da će ovaj snack biti toliko dobar da ću poželeti da ga pripremam stalno i zaista jeste! Toliko je sjajan!

Fantastična tekstura njoki koju inače volimo, ovde postaje još bolja jer unutrašnjost ostaje meka a okolo se formira super hrski korica prepuna ukusa. Oduševljena sam. Iskombinovala sam začine koji za mene uvek budu dobitna kombinacija, a vi možete kombinovati šta god vi želite. Mislim da bi ovo bilo sjajno i u kari mešavini začina ili samo u biberu i belom luku. Imate mnogo prostora za igru pa izvolite 🙂

Parmezan daje poseban šmek pa je moja preporuka da taj deo nikako ne izostavite iz recepta. Umesto srirača majoneza koji sam ja napravila, možete kao umak koristiti bilo koji drugi umak. To može biti slatki senf umak sa medom, paradajz sos ili kari kečap.


Easy Fry hrskave njoke

1 pakovanje gotovih njoki
3-4 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
½ kašilice belog luka u granulama
½ kašičice origana
½ kašičice ljute tucane paprike
½ kašičice soli
½ kašičice bosiljka
3-4 kašike rendanog parmezana

Srirača majonez:
50 g majoneza
1 kašika srirača sosa

Priprema:

NJoke izručite u veću činiju. Nema potrebe za prethodnim kuvanjem. U odvojenoj posudi pomešajte maslinovo ulje i začine pa time prelijte njoke i dobro izmešajte. Zatim, dodajte rendani parmezan i dobro izmešajte. U posudu za Easy Fry izručite njoke pa pokrenite program za pečenje pomfrita, s tim što ćete vreme podesiti na 15 minuta. Aparat će vas tokom ovog perioda dva puta zvučnim signalom obavestiti da je vreme da promešate njoke. Izvadite posudu, protresite i vratite. Program će nastaviti tamo gde je stao.

Kada je završen program za pečenje, ponovo protresite njoke pa pokrenite program za gril. On je automatski podešen na trajanje od 15 minuta, ali za ove naše hrski njoke je 5-6 minuta sasvim dovoljno dovoljno. Dok se njoke pečku pripremite sos tako što ćete pomešati majonez i srirača sos. Servirajte vruće i uživajte!

Recept je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.