Hrskava piletina

hrskava piletina

Kidam ovu hrski piletinu, ja da vam kažem! Mali problem je što je svaka bolja od prethodne pa nekad prosto ne znam koji recept da podelim sa vama 🙈 Ako želite ovaj ultimativno hrski momenat, onda piletinu morate da ušuškate u gusto testo jer će upravo prženo testo dati krančines kakav želite. Ovo nikada nećete postići ni sa jednim kornfleksom, čipsom ili šta god da pomislite da dodate u klasičan poh. Sorry 🤗 I da, treba vam sriracha u kući jer je najbolji ljuti sos ikada!


Hrskava piletina

2 jajeta
250 ml tečnosti (mleko, kefir, jogurt, pivo)
1 dobra kašičica soli
2 kašike @vazda__dobar Srirache
1/2 kašičice belog luka u granulama
1/2 kašičice crnog luka u prahu
1 kašičica origana
1/2 kašičice bibera
Brašno po potrebi (zavisi od tečnosti koju koristite)

Dodatno brašno za valjanje
500g pilećeg belog mesa isečenog na trakice
Ulje za prženje

Najbolji majonez umak ikada:
50 g pršute
1 čen belog luka
Sveži peršun
Srirača
50-60 g majoneza

Priprema:

Meso isecite na trake, posolite i ostavite da odstoji. U odvojenoj posudi pomešajte jaja, jogurt (ili drugu tečnost po ouzboru) i začine pa dodajte brašno po potrebi da dobijete testo dosta gušće od testa za palačinke. Meso stavite u pripremljenu smesu i dobro izmešajte. U odvojenu posudu sipajte brašno.
Ulje zagrejte u dubljoj šerpi na srednjoj jačini. Meso izvadite iz smese pa uvaljajte u brašno. Pržite 4-5 minuta uz jedno okretanje. Za deblje komade će možda trebati više vremena, pa procenite.

Pršutu i beli luk sitno iseckajte pa kratko propržite na tiganju, da porumene. Prohladite pa dodajte majonezu zajedno sa sriračom i peršunom.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.