Hrski feta sa medom

Hrski feta sa medom

Feta, susam i med su mi verovatno najlepša kombinacija ove godine. Otkrila sam je, prisvojila i sada je pripremam mnogo češće nego što bi realno trebalo, da se razumemo. Pripremala sam ovo i ranije ali na malo drugačiji način. Ta delimično pohovana feta sa medom i susamom je stvarno bila sjajna. Ali, hrski feta sa medom? Aj, dios!

Razlika je u tome što se ovde feta uvija u koru za pitu i što se peče u rerni. Makar sam je ja pekla u rerni kao posluženje za slavu pre nekoliko dana. Ali, dok sam grejala rernu u sred onog haosa da sve izađe na sto u isto vreme a da sve bude sveže i lepo, pomislila sam kako bi bilo sjajno da sve te feta pekatiće lepo naređam u Easy Fry i završim posao bez trunke drame.

E, pa evo ih. Ispečeni u Easy Fry-u, savršeno hrskavi i savršeno-nisam-zagrejala-celu-kuću-za-dvesta-grama-sira preukusni. Ako do sada niste, recenziju za Tefal Easy Fry & Grill možete pročitati na blogu. Evo linka: Recenzija. A evo i linka do videa u kojem pokazujem kako se pripremaju ovi hrski zalogajčići.


Hrski feta sa medom

2 kore za pitu
250 g grčkog feta sira
2-3 kašike maslinovog ulja, za premazivanje

Pečeni susam
Med

Priprema:

Feta sir izvadite iz pakovanja i dobro osušite ubrusom. Isecite ga na 12 jednakih komada. Kore za pitu isecite na 3 jednake trake a zatim na još tri jednaka kvadrata. Jednu koru premažite maslinovim uljem u tankom sloju, zatim na jedan kraj stavite komadić fete, preklopite stranice kore ka unutra i čvrsto urolajte. Poređajte paketiće u Easy Fry posudu i premažite maslinovim uljem. Pecite ih 18 minuta na programu za pečenje kolača. Ispečene zalogaje stavite na tanjir za serviranje, bogato prelijte medom i booogato pospite pečenim susamom. Najbolje je da ih poslužite odmah, dok su još uvek hrski.

Post je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.