Kari pirinač sa povrćem

Šta ima da se ne voli u kariju? Volim svaki sloj aroma koje kari ima u sebi i obožavam da ga koristim u raznim jelima. Često napravim i kari kao jelo, ali mešavinu začina znam da dodam i potažu od bundeve ili marinadi za meso i uvek, uvek iznova zavolim taj ukus. Kari pirinač sa povrćem sam pripremila za svega 15 minuta. Iako se sada hranim zdravo, i dalje mi ponekad mnogo znače prečice. 

Čak mi je i seckanje povrća nekada previše posla i stvarno volim recepte koje mogu da završim ovako brzo. Povrće koje sam korostila možete zameniti bilo kojim drugim povrćem koje imate, ali obavezno dodajte malo pasiranog paradajza jer stvarno pravi razliku.

Maslinovo ulje sa čilijem mi je jedan od omiljenih začina od kako se pojavio na policama Maxija. Ne znam kako bih vam dočarala, ali koristim ga bukvalno u svemu. Za pržena jaja, salate, sendviče, domaća kuvana jela, fensi stejkove… Ma, sve. Kul mi je što je zaista ekstra devičansko maslinovo ulje a ne mešavina suncokretovog i maslinovog. To će vam pokazati i ukus ulja. Ako isključite ljutinu papričica, osetićete fin ukus maslinovog ulja.

Bacite pogled i na moju Instagram stranicu jer vas i tamo vas čeka još ideja za zdrave obroke ali i reel koji sam snimala pripremajući ovo super brzinsko jelo.


Kari pirinač sa povrćem

1 porcija Delhaize basmati pirinča
2-3 kašike Taste of inspiration čili ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 kašičice Premia Kari mešavine
½ kašičice Premia kumina
1 čen belog luka
So, po ukusu
1 veća Nature’s Promise organska šargarepa
1 konzerva Delhaize ratatuj povrća
Premia beli biber, po ukusu

Za serviranje:
Sveži peršun, Maxi pijaca
Delhaize Kukuruz šećeras
Taste of Inspiration čili ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Kesicu basmati pirinča skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Za to vreme, na čili ulju propržite začine sa belim lukom. Dodajte seckanu šaragerpu, kratko propržite pa dodajte ratatuj povrće iz konzerve. Kuvajte nekoliko minuta uz dodavanje malo vode ukoliko je potrebno. Začinite dodatno, po vašem ukusu. Dodajte skuvani pirinač, izmešajte i sklonite sa vatre. Servirajte uz dosta svežeg peršuna, prelijte sa malo dodatnog čili ulja i obogatite kukuruzem šećercem.

Post je urađen u saradnji sa Maxi.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.