Limunada sa voćem

Limunada sa voćem

Kada se limunada sa voćem jednom ušunja u vaš frižider, više nećete znati za drugu. Jasno vam je da ovde nema neke velike filozofije i značajne recepture, posebno što je zaista lepo da se sa limunadama igrate, i to baš do mile volje, ali ipak ima nekoliko sitnih caka kako da vam ovaj napitak bude baš uvek super ukusan.

Prvo, nacedite dosta citrusa. Nemojte da štedite. Na 2 litra vode nacedite 2 limuna i dve limete, a slobodno i više. To je ukus. Nema gore limunade od one koja je jedva limunada. Tako da, trus me, nacedite to voće.

Zatim, dašak vanile menja stvar. Ovde je vanilin šećer stavljen samo zbog arome, a ne zbog šećera, jer se kod nas limunada pije isključivo bez šećera. Količina od 3 kesice će taman dati miris vanile a jedva da će zasladiti celu količinu limunade. Ako želite da zasladite limunadu, slobodno koristite smeđi šećer, javorov sirup, med…  Nana je must ovog leta, ako niste znali. Dooosta nane. I dosta voća. Raznoraznog.


Limunada sa voćem

2 limuna
2 limete
Sveža nana, Maxi pijaca
Sveže maline, Maxi pijaca
Maxi Premia vanilin šećer
Led
Kriške limete

Priprema:

Kao što rekoh, nema nekog specijalnog recepta. U bokal nacedite citruse, dodajte vanilin šećer, pa redom i sve ostale sastojke. Nalijte vodu i promešajte. Ovako pripremljenu limunadu možete držati u frižideru.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.