Mango smuti

mango smuti

Mnogo puta sam kupila mango i mnogo puta ga bacila jer mi se nije dopao ukus i nije bio onakav kakvog sam ga zamišljala. I znala sam da nešto ne radim kako treba u celoj priči. Kao i avokado, mangu je isto potrebno neko vreme da sazri nakon što ga kupimo jer je na rafovima uglavnom nedozreo.

Avokado stavljam u papirnu kesu i čekam da blago omekša na pritisak prsta.🥑 To mi sada uspeva sa svakim koji kupim. Bukvalno ga nikada ne koristim tog dana kada ga unesem u kuću i uvek bude savršeno kremast i ukusan kada ga isečem dan/dva kasnije. @vita.rs mi je pomogla sa mangom i rekla mi da treba da sačekam da blago omekša pod pritiskom prsta ali i da na onom delu gde je bio vezan za granu, razvije fin, voćkasti miris. Najbolje je da stoji negde na toplom, u blizini radijatora npr. Poslednji koji sam kupila je dozrevao dva dana i stvarno je kada sam ga isekla bio savršen, mirisan i sočan.

Pre nekoliko meseci sam vam snimila i video o tome kako se seče mango, pa bacite pogled i na taj tekst pre nego što počnete sa sečenjem. U tom postu sam vam napisala i dosta zanimljivih informacija o samoj voćki, pa će vam sigurno biti inspirativan da češće kupite mango.


Mango smuti

1 banana

1 mango

1 mandarina

1 kašika surutke u prahu (opciono)

1/2 kašičice cejlonskog cimeta

1 čaša vode

Priprema:

Bananu oljuštite i podelite na nekoliko delova. Mango isecite na kockice kao što sam vam objasnila u ovom postu (klik), mandarinu oljuštite. Sve zajedno stavite u blender, nalijte vodu i dodajte cimet i surutku ukoliko želite. Miksajte minut – minut i po, da dobijete potpuno glatku teksturu. To je to! Uživajte!

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.