Novogodišnji cake pops-i

novogodišnji cake pops-i

Novogodišnji cake pops-i su savršena zabava za novogodišnje praznike. Vrlo se jednostavno prave a sigurna sam da će klinci najviše uživati u pripremi i ukrašavanju. Nešto keksa, nešto bele čokolade i sjajne Dr.Oetker novogodišnje dekoracije – dovoljno za ispunjen dan u kuhinji.


Novogodišnji cake pops-i

300 g mlevenog keksa
120 g maskarpone sira ili drugog krem sira
80 g putera, sobne temperature
Sok od ½ pomorandže
50 g rastopljene bele čokolade
1/2 kašičice Dr.Oetker cimeta
1 kašika Dr.Oetker arome vanile
1 Dr.Oetker burbon vanila aromatizovani šećer

300-400 g bele čokolade
Dr.Oetker novogodišnja dekoracija za kolače

Priprema:

U činiji pomešajte mleveni keks, maskarpone sir, puter, cimet, aromu vanile i burbon aromatizovani šećer, pa dodajte sok pomorandže i istopljenu i prohlađenu belu čokoladu. Najbolje je da smesu umesite rukama. 

Čokoladu rastopite na pari ili na niskoj temperaturi uz povremeno mešanje. Blago je prohladite je a zatim sipajte u kalupe u debljem sloju pa kašikom rasporedite po ivicama. Ubacite štapić dok je čokolada još uvek sveža a zatim tu gde je vrh štapića dodajte još malo čokolade, kako bi cakepops-evi bili čvršći i stabilniji. Pripremljen kalup stavite u frižider na 15-ak minuta da se čokolada stegne.

Izvadite kalup iz frižidera pa pažljivo u stegnutu čokoladu stavite smesu od keksa i koliko toliko pritisnite prstima da poravnate površinu. Pažljivo, kako se čokolada ne bi polomila. Preko sipajte belu čokoladu i poravnajte površinu kašičicom. Vratite u frižider da se stegne pa zatim izvadite cakepops-eve i napravite sledeće ture (zavisno od toga koliki vam je kalup za sladolede). Na stegnute sladolede istisnite obojenu ili običnu belu čokoladu a zatim ukrasite Dr.Oetker novogodišnjim dekorima.

Post je urađen u saradnji sa Dr.Oetker Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.