Rižoto sa spanaćem

Rižoto sa spanaćem ili rižoto sa bilo kojim drugim povrćem, za mene je jedno od onih lepih jela koje ću spremiti kada želim fino da se hranim. Kao ono kada kažem da ću da vodim računa o ishrani, pa onda napravim nešto lagano ali ga dobro začinim puterom jer se te kalorije ne računaju ako sam ja u glavi rešila da je to ispred mene zdrav obrok. Funny, right? Znam, slažem se.

Ono što volim kod rižota jeste činjenica da je savršen i kada je klot i kada u njega dodate još pet dodatnih namirnica. Prosto trpi razne izmene i prilagodljiv je svačijem ukusu.

Izmena koju rižoto neće istrpeti jeste voda umesto supe. Nažalost, voda neće napraviti lep rižoto. Možda će biti lep na oko, ali će imati prazan ukus. Znate na šta mislim? Skuvajte supicu, to vam je makar stvarno lako. Evo i recepta kojim možete da se poslužite.


Rižoto sa spanaćem

1 glavica Nature’s Promise crnog luka
1 čen belog luka
1 kašika Premia putera
Premia Himalajska so, po ukusu
½ kašičice Premia bibera
½ kašičice Premia origana
100 ml belog vina
150 g arborio pirinča
700 ml bujona, povrtni ili mesni
100 g smrznutog graška
2 pune šake baby spanaća, Maxi pijaca
40 g parmezana
1 kašičica putera
Sveži peršun

Priprema:

Crni i beli luk ispržite na puteru da omekšaju. Povremeno promešajte i ako je potrebno dodajte malo vode, da ne zagori. Zatim, dodajte so i začine pa dobro izmešajte. Dodajte belo vino, izmešajte da pokupite sve sa dna i ostavite da vino uvri nekoliko minuta.

Dodajte pirinač i pržite nekoliko minuta uz mešanje, dok pirinač ne postane staklast. Zatim, dodajte malo bujona pa lagano izmešajte i sačekajte da uvri. Smanjite jačinu, pa postepeno dodajte bujon uz mešanje. Dodajte grašak i nastavite sa kuvanjem 20-ak minuta, sve dok se pirinač ne skuva. Na kraju dodajte spanać i izmešajte. Dodajte puter i parmezan, začinite peršunom po želji, fino lagano izmešajte i sklonite sa vatre. Najbolje je da rižoto odstoji 10-ak minuta pa da ga onda nakon toga služite.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.