Soda hleb od spelte

Soda hleb od spelte je idealan kada vam je potrebno brzo i zdravije rešenje od običnog belog hleba. Moram da priznam da mi je sve teže da kupim hleb. Stvarno je retkost pronaći hleb koji je čistog sastava i lepog prijatnog ukusa. Nisam od onih koji mogu da jedu bilo šta što se može nazvati hlebom. Hleb je za mene jako važna namirnica i on mora da bude ukusan ili ga uopšte neću ni jesti.

Soda hleb ste do sda sigurno već isprobali. To je ono, brzinski zamesiš i ispečeš. Nije da ga spremiš za nekoliko dana, nema tu čarobnu moć kao hlebovi sa kvascem. Ali, za prvu pomoć je savršeno ukusan i lep. Ovog puta sam ga pripremila sa speltinim brašnom, kefirom i kiselim mlekom. Mrvičast je ali izuzetno ukusan i mirisan. Videćete već 🙂


Soda hleb od spelte

200 g kefira
200 g kiselog mleka
60 g rastopljenog putera
1 kašičica soli
1 kašičica sode bikarbone
450-500 g speltinog brašna

Priprema:

Sve sastojke zamesite u meko testo. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pospite sa malo brašna. Zasecite u krst pa stavite na pečenje u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Pecite 15 minuta pa smanjite jačinu na 200 stepeni i pecite još 30 mminuta. Hleb ohladite pre sečenja.

Post je urađen u saradnji sa Kenwood.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.