Sendvič sa hrskavom piletinom

sendvič sa hrskavom piletinom

Sendvič sa hrskavom piletinom je onaj jedan obrok u nedelji kojim želite da razmađijate svoju zdraviju ishranu nečim ultimativno hrskavim i ne tako prezdravim. Znam da znate na šta mislim. Uvek nam je potreban taj jedan takav obrok. Ne valja kada ih je mnogo,  kada su česti i kada su osnova. To je onda samo loše gorivo.

Dobro je kada prilikom kupovine umemo da izaberemo proizvod koji je dobar. Kada čitamo deklaracije i kada se trudimo da sve ono što ponesemo kući bude što čistijeg sastava. To je stvarno dobro. Ali, nažalost, nije tako često jer se veliki broj kupovina obavlja stihijski. Prolaziš kroz rafove i samo stavljaš u korpu, bez preterane zainteresovanosti.

Ja provodim mnogo vremena u kupovini. Čitam deklaracije. Možda čak i previše vremena provedem u čitanju s obzirom na činjenicu da ne kupujem samo i isključimo dobre proizvode. Ali, volim da znam šta je to što kupujem.

Velika pomoć pri kupovini, ako nemate mnogo vremena, može da bude Nutri Score skala koju možete da vidite na proizvodima gotovo svih Delhaize brendova. Nutri Score je sistem nutritivnog obeležavanja namirnica kojim se kroz skalu od A do D, obeležava nutritivna vrednost svake namirnice. Pa je tako namirnica obeležena slovom A (tamno zelene boje) ona namirnica koja je jako poželjna u ishrani, a namirnica obeležena slovom D (crvene boje) namirnica koju bi trebalo izbegavati. Prateći ove smernice, vrlo lako možete prvo, osvestiti šta kupujete a zatim i uvesti namirnice koje su poželjne u našoj ishrani a izbaciti one koje to nisu. 

Što više razmišljam o tome šta jedem, to mi je teže da održim ritam izbalansirane ishrane. Shvatila sam da najbolje jedem kada jedem sve. Kada se ne trudim da po svaku cenu nikada ne pojedem prženo. Ne, mnogo sam srećnija kada jednom u mesec dana kada mi se prijede prženo, tada upravo to i uradim. I uživam u svakom zalogaju. Uživajte u hrani koju jedete, to je lek za sve.


Sendvič sa hrskavom piletinom

400 g svežeg belog mesa, Maxi mesara
2 kašike Premia grčkog jogurta
1 Od naše zemlje Ekstra kiselog mleka
1 kašičica soli
1 kašičica Premia senfa
½ kašičice Premia bibera
½ kašičice Premia origana

1 kašičica Premia slatke mlevene paprike
200 g brašna

50 g Premia majoneza
2 kašike sriracha sosa ili nekog drugog ljutog sosa

500 ml Premia suncokretovog ulja
Zemičke za sendviče
Calabria salata, Maxi pijaca
Premia kiseli krastavčići
Premia gauda listići

Priprema:

Meso izvadite i isecite na manje šnicle. Izlupajte ih čekićem i stavite u činiju. Dodajte grčki jogurt, kiselo mleko, so, senf i začine pa dobro izmešajte. Ostavite da stoji 30-ak minuta. Za to vreme zagrejte ulje u manjoj šerpi. Meso treba da pržite u relativno dubokom ulju da bi bilo onako ultimativno hrskavo kao na slici. Izmarinirano meso uvaljajte u brašno sa obe strane po dva puta. I stavite u vrelo ulje koje ste dobro zagrejali ali na srednjoj jačini. Pržite 6-7 minuta uz dva okretanja. Tokom prženja neće izgledati hrskavo pa pažljivo baratajte mesom prilikom okretanja da ne skinete poh. Hrskavost dođe tek nakon vađenja. 

Napravite sos tako što ćete pomešati majonez i sriracha sos. Zemičku isecite, premažite sosom, stavite salatu, pa meso preko. Zatim, pokrijte jednim listićem sira i dodajte malo sosa i seckanih kornišona. Uživajte u ultimativnoj hrskavosti 🙂

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.