Sorbe od limete

sorbe od limete

Koliko si sladoledžija od nula do Sage the Smart Scoop? Yap! Sage aparat za sladoled je kidalica! O ovom sorbeu razmišljam već nedeljama! Njazad sam uhvatila vreme da ga pripremim i zamalo da ga pojedem sama! Sorbe od limete. Sjajan je! Sjajan je jer je od limete, sjajan je jer ima taj super tanani kick sveže nane i sjajan je zbog savršene, ali zaista savršene teksture za koju je zaslužan Sage the Smart Scoop, moj najbolji drug iz kraja. 

Sorbet je ledena poslastica koja se pravi od voća. U nju se ne dodaje mleko, niti bilo koji rođak mleka. Voda, šećer i voće su ovde trio koji se ne menja a mi ih dopunjujemo različitim dodacima da dobijemo još zanimljivije ukuse. Sorbet je po pravilu mekši od sladoleda. Ima karakterističnu blago ledenu, kristalnu teksturu i može se napraviti od bilo kojeg voća.

Detaljnu recenziju sjajnog aparata za sladoled koji sam koristila za pripremu ovog soreba imate na ovom postu pa vas molim da je pročitate ukoliko su vam potrebne informacije o tome šta ovaj zmaj može da uradi za vas i vašu omiljenu letnju poslasticu. Restart.rs ekipa je zaslužna za to što u Srbiji možemo da kupimo Sage aparate pa bacite pogled i na njihvo sajt jer… oh,my… imaju sve što jedna kuhinja poželeti može.


Sorbe od limete

200 ml soka od limete
150 g šećera
600 ml vode
Nekoliko grančica sveže nane

Priprema:

Limetu nacedite u manju šerpu. Dodajte šećer, vodu i nanu pa izmešajte. Stavite na ringlu i pustite da provri. Kuvajte 5-6 minuta, zatim sklonite sa vatre i ohladite. Podesite aparat najedan od tri nivoa mekoće sorbet-a. U aparat stavite posudu za sladoled i metlicu za mešanje, uključite pre-cool opciju na aparatu za sladoled i sačekajte da aparat dostigne radnu temperaturu. Zvučni signal će vas obavestiti o tome da je aparat spreman za rad i metlica će početi da se okreće. Sipajte ohlađenu smesu za sorbe, zatvorite poklopac i ostavite aparat da radi. Za pripremu ove količine sorbea, aparat je radio 85 minuta. 

Ukoliko sorbe ne služite odmah, možete uključiti opciju keep cool koja će održavati temperaturu nekoliko sati. Sorbe možete prebaciti i u drugu posudu pa staviti u zamrzivač. Izvadite sorbe iz zamrzivača 30-ak minuta ranije da dostigne potrebnu teksturu.

Post je urađen u saradnji sa Restart.rs

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.