Špageti sa sušenim paradajzom

pasta sa sušenim paradajzom

Ovi divni špageti sa sušenim paradajzom su možda, ali samo možda  spaghetti alla siciliana, ali kao što sam već u nekom od ranijih postova napomenula – više ničemu ne verujem. Ako ukucate spaghetti alla siciliana u pretraživaču, dobićete brat bratu 25 različitih recepata za istu stvar. Meni se stvarno dopada da baš ovaj recept bude to, ali ostaviću braći Italijanima da se oni odluče. Do tada, neka paste bude zauvek na ovom svetu i bićemo dobro.

Sušeni paradajz, maslinovo ulje, beli luk, ljuta paprika i peršun – to je to. To je dovoljno za tanjir savršeno ukusne i sočne testenine. A ako išta znamo o lepom, onda znamo da je manje više. A sa pastom je to gotovo pa pravilo. U receptima za spaghetti alla siciliana ćete naići i na kapare i na inćune i na masline. Ni za šta od ovoga se ne bih bunila, ali vrlo je važno da znamo da svaki od ovih sastojaka treba da bude umeren, pa ih pažljivo dozirajte.


Špageti sa sušenim paradajzom

50 ml World’s Market ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 čen belog luka
3-4 sušena paradajza iz ulja
1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
½ kašičice Maxi sudžuk tucane paprike
100 g World’s Market špageta
Maxi morska so, za kuvanje testenine
Rendani parmezan, za serviranje

Priprema:

U šerpu sipajte 2 litra vode i pustite da provri. Kada je vode proključala, stavite dve kašičice morske soli. Zatim, ubacite špagete i kuvajte minut kraće nego što je naznačeno na uputstvu sa pakovanja. Dva-tri minuta pred kraj kuvanja testenine, u odvojenom tiganju propržite sitno seckani beli luk, seckani sušeni pradajz, peršun i tucanu paprikum da zacvrči. Zatim, dodajte procđenu testeninu ali obavezno sačuvajte malo vode od kuvanja. Promešajte i kratko propržite na tiganju uz dodavanje vode od kuvanja po potrebi. Sklonite sa vatre i servirajte uz rendani parmezan.

Post je urađen u saradnji sa Maxi.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.