Srcasta torta

Potpuno podržavam da kada imate potrebu da za nekoga uradite nešto potpuno cheesy, to i uradite. I sama radim isto to. Možda ne često kao ranije, ali kad ga odradim to bude najveći kliše ikada. Nekada nam baš to treba. Ta sitna, malena dela koja viču ljubav all over the place. Ne slavim dan zaljubljenih ali, znam da mnogo vas slavi i zato se nadam da će vam ova današnja ideja-recept biti korisna ako želite da iznenadite svoje sapatnike. Ups, saputnike! 🙂

Odavno želim da napravim ovakav kolač ali kada je došlo vreme da ga pripremim nisam mogla da mu se posvetim svom svojom energijom, pa je izostalo pečenje korica – to ćemo neki drugi put. Morala sam da ga napravim užasno brzo i jednostavno, a to je na kraju bilo baš ono što je bilo potrebno za ovaj post – da čak i oni koji nisu vični kuvanju, mogu lako da naprave ovakav desert i poklone ga dragom/dragoj.

Trebaće vam gotove korice za kolače. U Maxiju imate ove korice u dve varijante, pa možete i time odrediti kako će kolač na kraju izgledati. Kako ćete uklopiti sa bojom fila, cvećem, voćem i dekoracijom koju budete koristili. Meni se dopada ovako kontrastično, vi ćete izabrati po vašem ukusu. Problem kod kupovnih kora jeste to što su malo suvlje, pa će vam trebati nešto čime ćete ih preliti. To može da bude npr. šećerni sirup ili bistri sok. 

Za fil možete koristiti bilo koji fil, pa čak i slatku pavlaku koju ćete oplemeniti ukusima koje volite. Vanila, rum, narandža, bela čokolada – šta god možete dodati u umućenu slatku pavlaku kojoj ste dodali malo šećera u prahu i time dobiti najjednostavniji mogući fil. Podrazumeva se da za ovakvu stvar koristite mlečnu slatku pavlaku jer ona ima ukus za razliku od biljnih. Poslastičarski krem ili fil za reform tortu mogu da budu super ako imate malo ekstra vremena da ih napravite. Da sam imala vremena, uradila bih baš to 🙂

Osim korica, trebaće vam sveže cveće, iscrtano srce u dve veličine, malo savršene Delicata čokolade po vašem izboru, Delhaize Mallows (moje i Lenkine čuvene pufnaste bombone) i savršeni Delhaize vafli i hrskavi cigaret vafli. Možete dodati bilo koju čokoladicu koju volite – izgledaće super!

Korice imaju po komad papira između, pa vodite računa o tome dok budete sekli srca. Prvo isecite veliko srce tako što ćete papir stavite na kore i iseći nožem prateći oblik. Uradite to isto i sa manjim srcem pa onda jednu koru stavite na tacnu za serviranje. Prelijte sa nekoliko kašika soka. Možete da koristite i četkicu. Nafilujte špric kesom sa okruglim nastavkom. Ukoliko želite možete da stavite i bobičasto voće po sredini fila ili čak neki kul džem, za dodatni ukus. 

Poklopite sledećom korom i malo pritisnite, pa ponovite filovanje. Kada završite filovanje, na vrh poređajte ukrase. Ukoliko koristite sveže cveće, obavezno dršku uvijte u komadić folije pre nego što zabodete cvet u fil. Kod ređanja ukrasa veliku ulogu igra simetrija, pa se podrudite da sve uradite smisleno 🙂 Najbolje je da ovakav kolač pojedete istog dana zbog sušenja korica.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.