Tefal Opti Grill+ – recenzija aparata

Tefal Opti Grill+ - recenzija aparata

Jesam li vam rekla da mi je ova Tefal saradnja mnogo draga? Baš mi je kul što mogu da isprobam sve ove aparate u svojoj kuhinji i napišem vam dobru recenziju koja može da vam pomogne prilikom odabira i kupovine. Do sada sam vam predstavila Tefal Easy Fry & Grill fritezu na vruć vazduh i Turbo Cuisine električni lonac sa različitim funkcijama kuvanja koji mi je btw, poptuno otkrovenje. Danas vam predstavljam Tefal Opti Grill+!


Tefal Opti Grill+ – recenzija aparata

Dakle, Tefal Opti Grill+ je gril aparat sa 6 različitih već predefinisanih programa za različite vrste namirnica:

  • Program za burgere
  • Program za piletinu
  • Program za sendviče
  • Program za kobasice
  • Program za crveno meso
  • Program za ribu
  • Plus dodatni program za zamrznutu hranu i mogućnost manuelnog podešavanja temperature

Druga i podjednako važna prednost ovog aparata jeste što u sebi sadrži svetlosni indikator koji ukazuje na gotovost namirnica. Paleta boja od roze do tamno crvene, pokazuje u kojoj je fazi kuvanja namirnica koju pripremate. Kako su programi predefinisani za određene vrste namirnica i kako ovaj gril ima automatsko određivanje debljine tih namirnica, možete da se prepustite ovom senzoru u potpunosti. Nakon svakog dostignutog stepena gotovosti namirnice koju pripremate, boja svetla na indikatoru će se promeniti i uz njega će se oglasiti zvučni signal. 

Pored uputstva za korićenje, dobićete i ovu tabelu koja će vam pomoći da i sami odredite koju namirnicu na kom programu treba da pripremate i do koje boje svetlosnog indikatora. Vrlo je jednostavno, zaista. Do te mere, da već nakon prvog korišćenja ruke same rade, bez mnogo razmišljanja.

Isprobala sam većinu programa i svaka namirnica je bila zaista gotova onda kada je program bio gotov. Pravila sam šnicle svinjskog vrata, mocarela senvič, šnicle belog mesa, patlidžan, juneći stejk a pripremila sam čak i slane galete na programu za sendviče. Nisam stigla da isprobam program za ribu, ali mislim da bi orada ili pastrmka ovde bile sjajne.

Sve je bilo ukusno i korektno sočno. Od belog mesa stvarno ne mogu da očekujem neku svemirsku vazdušastost kada je pripremam na elektirčnom grilo, ali sve drugo je zaista bilo sjajano. I mislim da zapravo svakak namirnica može da bude savršeno sočna uz adekvatne marinade i slično (ovde najviše mislim na belo meso). 

Tefal Opti Grill+ je jednostavan za korišćenje, to smo shvatili. Ali, vrlo je jednostavan i za održavanje jer obe gril ploče možete jednim klikom da skinete sa aparata i stavite ih u mašinu za pranje posuđa. Posuda za skupljanje viška sokova takođe je kompaktna i periva u mašini za posuđe. 

Jedina mana je kabl kraći nego što ja zamišljam kakva dužina kabla treba da bude. Ali, ako uzmemo u obzir da je ovo kuhinjski aparat koji ćete najverovatnije uključiti na šporetu ispod aspiratora a tu uvek ima nekih zgodnih utičnica, onda ni kabl nije nikakav problem. 

Nemojte očekivati ukus mesa koji dobijete kada meso pripremate na ćumuru. To zaista nije moguće postići i sasvim je fer da to kažem. Da će meso biti ukusno, sočno i lepo išarano – hoće, to je sigurno. Posebno kada se ušemite sa programima i naučite da sami dozirate pripremu onako kako vama odgovara.

Primetićete da je donja ploča pod nagibom. Kada stavite bilo koju namirnicu na gril ona će ispuštati sokove. Kod grilovanja nam to i nije baš poželjno, pa je ovde to super rešeno. Sokovi se spuštaju niz kosinu ploče i idu u posudu namenjenu skupljanju viška sokova. Ovo je posebno važno kod pripreme zamrznutih namirnica jer one po pravilu puštaju više tečnosti. 

Sve u svemu, ovo je jedan dobar aparat ukoliko imate potrebe za njima. Dopada mi se što se zaista lako održava. Što je svaki program zaista dobro isprogramiran za određenu namirnicu, od slabo pečenog, preko medium, do well done. Dopada mi se što je ekstremno lak za upotrebu u smislu programa, dugmića i slično. Sve tehničke detalje možete da pogledate na Tefalovom sajtu – Opti Grill+.

Trenutno ga možete kupiti u Gigatronu: Tefal Opti Grill+.

Post je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.