Torta od palačinki

torta od palačinki

Iako mislim da za ovako nešto zaista nije potreban recept jer je kombinacija koju najviše volite zapravo uvek dobitna kombinacija za ovakve kolače. Palačinke pripremite po svom proverenom receptu a nafilujete ih slatkom pavlakom, poslastičarskim kremom, kombinacijom džemova ili napravite nadev sličan nadevu za čiz kejk, kao ja. Nećete pogrešiti ukoliko karamel sos koji sam ja koristila zamenite bilo kojim prelivom od voća ili čokolade. Ukus same torte je neutralan i možete ga nadograditi čime god.

Palačinke sam pekla po svom receptu koji koristim već godinama. Duplirala sam meru i koristila sam tiganj prečnika 26cm. Na kraju sam imala oko 20 palačinki. Zaista mislim da je taj moj recept dobar ali nije obavezno da njega koristite. Ako se ipak odlučite i za to, evo linka gde ga možete pronaći: palačinke.

Ovaj recept vam pišem više kao ideju nego kao striktne smernice kojih morate da se pridržavate, pa vas molim da opustite ruku i uživate u pripremi ☺


Torta od palačinki

20 palačinki prečnika 26cm

400 g sitnog sira (koristim Moja Kravica)

200 g šećera u prahu

2 kesice vanilinog šećera

200 ml slatke pavlake

preliv po želji (koristila sam Dulce de leche toping iz ovog posta)

voće po želji

dekoracija po želji

Priprema:

Palačinke pripremite i ohladite na sobnoj temepraturi. Za fil ćete umutiti slatku pavlaku, šećer u prahu i vanilin šećer a zatim dodati sitan sir i sve sjediniti. Ova količina fila je dovoljna za 20 palačinki. Svaku palačinku nafilujte u tankom sloju sa jednom kašikom fila. Na svaku drugu ili treću palačinku možete premazati i neki džem ili nešto slično. Kada završite sa filovanjem, preko stavite voće i preliv po želji. Svako isečeno parče torte pred služenje prelijte sa prelivom i stavite po neku voćku.

torta od palačinki

torta od palačinki

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.